Despre numarul 666

Cunoscutul 666 este temut de toata lumea, in special de adeptii crestinismului in formele sale ca si numarul fiarei sau numarul antihristului. Dovezile in acest sens sunt insa cvasi-inexistente, pentru ca, din punct de vedere numerologic, acesta ar fi de fapt numarul umanitatiii. Asta spune valoarea kabbalistica a sa care aduna 6+6+6=18 si mai apoi 1+8=9. 9 este considerat numarul umanitatii in numerologie si in special in numerologia kabbalistica.

Inca din Evul Mediu, reprezentantii cultelor religioase, de pilda catolicii si luteranii, au purtat teribile razboaie ideologice bazate pe decriptarile sau incriptarile lui 666.

In 1513, bunaoara, Giovanni de Medici a devenit papa luandu-si numele de Leon al X-lea. Numai ca matematicianul luteran Michael Stifel a convertit denumirea latineasca – LEO DECIMUS – in cifre romane – DCLXVI (echivalentul lui 666 in cifre arabe) – pentru a dovedi ca, de fapt, pe tronul papal s-a urcat insusi… Diavolul. In schimb, teologul catolic Peter Bungus nu s-a lasat pana nu a descoperit ca, de fapt, prin deductii numerologice, 666 poate fi obtinut direct din LUTHER. Peste secole, HITLER a dat acelasi rezultat infricosator si, in egala masura, justificator pentru cei care cred in fatalitatea destinului omenirii.

Lumea publicitatii a fost si ea atinsa de acest blestem atunci cand logo-ul vechi de 130 (13×10) de ani al firmei Procter & Gamble a trebuit schimbat, la jumatatea anilor ’80, intrucat se raspandise zvonul ca firele de par din barba personajului-emblema al desenului, Omul din Luna, ar fi sugerat numarul 666.

Interesantele superstitii cu numere sunt deci motiv de teama si sarbatoare in toata lumea. Daca numele dumneavoastra are 7 cifre, atunci veti avea noroc, iar daca acesta are 13 cifre, atunci se spune ca va paste ghinioul. Cine stie insa unde se afla cu adevarat norocul si ghinionul sau daca aceste notiuni sunt reale? Viata merita traita din plin, fara constrangerile superstitioase sau de alta natura. Din pacate insa, autosugestia si asocierea i-au facut pe oameni sa creada in puterea anumitor numere si obiecte sau actiuni asupra lor.

Psihanaliza spune ca, cu cat omul incearca sa isi scoata din minte ceva, cu atat notiunea care se vrea uitata va fi mai greu de sters din minte si, deci, va deveni obsedanta. Acelasi lucru se intampla si in cazul superstitiilor. Oamenii asociaza intamplari nefericite cu date si obiecte pentru ca mai apoi sa se teama de consecintele repetarii acelor actiuni, cand de fapt, ei nu au de ce sa se teama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *