Despre pantofi si haine

Pantofii pe pat – duce nu numai ghinion, si mai mult decât atât, pericol de a fi spânzurat!

E bine sa arunci cu un pantof vechi dupa cel ce pleaca de acasa, avea norocul asupra sa.

Acelasi lucru se face când mirele sau mireasa pleaca din casa parinteasca când se casatoresc. De aceea, in unele tari exista traditia de a lega de spatele masinii un pantof vechi.

La nunta, mireasa scrie pe talpa pantofului numele tuturor prietenelor inca nemaritate pentru “a trage bine piciorul”.

Mai exista obiceiul ca, in biserica, in timpul ceremoniei religioase de la nunta, unul din soti sa-l calce pe celalalt pe picior- va fi stapânul in casa, supunându-l, metaforic, pe celalalt.

In alte colturi ale lumii, exista obiceiul ca mirele sa puna piciorul pe capul sotiei, asigurând, fericirea indelungata in familie. Explicatia – modalitate de a detine controlul asupra celuilalt.

Barbatii sa tina minte ca nu e bine sa daruiasca iubitelor sau prietenelor lor pantofi, decât in cazul in care doreste sa o ceara in casatorie. Ea va intelege prin acest gest o cerere de a merge alaturi de el toata viata. Daca nu are acest interes – cadoul poate atrage despartirea.

Nu puneti pantoful stâng in piciorul drept sau invers, aduce ghinion.

Nu lasati pantofii incrucisati când va descaltati pentru ca sunt semn de ghinion.

Nu e bine sa mergi incaltat numai cu un pantof, sau cu pantofi diferiti (“cu un papuc si cu o ciubota”, cum se mai spune), pentru ca asta ar putea duce moartea unuia dintre parinti.

Exista si un semn norocos legat de pantofi, si anume sa legi sireturile cuiva intre ele, dar nu uita sa-ti pui o dorinta in timp ce faci aceasta.

Daca o pereche noua de pantofi scârtâie, inseamna ca perechea respectiva nu a fost platita corespunzator.
Nu e bine sa imbraci hainele pe dos, pentru ca atrage cearta.

Superstitii legate de imbracaminte

Manusi – Iti va aduce noroc o pereche de manusi pe care le-ai primit sau le-ai gasit. Este semn rau daca pierzi o manusa sau dai cuiva o pereche de manusi.

Moneda in buzunar – Se zice ca este bine sa porti tot timpul o moneda in buzunarul de la haina.

Palarie – Se zice ca iti va purta ghinion o palarie pe care o asezi pe masa sau pe pat.

Pantofi – Se spune ca daca asezi pantofii in pat acestia iti vor aduce ghinion. Este bine sa arunci cu un pantof vechi dupa cel ce pleaca de acasa, pentru a abate norocul asupra sa. – Nu este bine sa mergi incaltat numai cu un pantof, sau cu pantofi diferiti, pentru ca asta ar putea aduce moartea unuia dintre parinti. Nu lasati pantofii incrucisati cand va descaltati pentru ca e semn de ghinion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *